У Києві посилять контроль за пасажирськими перевізниками

У столичній мерії розповіли подробиці

Столична влада буде жорстко контролювати граничний температурний режим в громадському транспорті Києва. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов, передають "Коментарі".

Нові вимоги до київських перевізників передбачають чіткий граничний температурний режим в пасажирському транспорті, нагадав заступник голови КМДА Костянтин Усов. Він наголосив, що столична мерія має забезпечити жорсткий контроль за дотриманням вимог перевізниками. Тому комунальники Києва придбали точні термометри для контролю температури в салонах громадського транспорту.

Фіксувати температуру у салонах громадського транспорту будуть інспектори Комунальної служби перевезень. Вони отримають механізм фіксації перевищення граничної температури влітку та надмірного холоду в салоні взимку, повідомив Усов. Заступник голови КМДА додав, що ці показники будуть мати юридичну силу, та пообіцяв невдовзі показати, як виглядатимуть столичні контролери.

Нагадаємо, приватні перевізники Києва підписали договори про додаткові зобов'язання, які полягають у підвищенні стандартів перевезень та якості обслуговування киян в маршрутних автобусах. Раніше у столиці кардинально змінили правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір. У ньому прописані конкретні вимоги, як, наприклад, працюючий кондиціонер. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку. Водіїв зобов'яжуть надіти уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу та допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень і різних постерів не буде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни незабаром зможуть відстежувати рух громадського транспорту.

Джерело: https://t.me/usov_ua/124


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися