Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам

Подробиці про опції COVID-сертифікатів

В Україні з 20 вересня почнуть діяти опції COVID-сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Про це розповів міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, передають "Коментарі".

COVID-сертифікат матиме дві опції — "жовту" або "зелену". У цих документах буде вказана інформація про вакцинацію, негативний результат тестування на коронавірус або одужання від COVID-19. "Жовтий" COVID-сертифікат — про перше щеплення, "зелений" — про повний курс вакцинації від коронавірусу. COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі та визначатимуть привілеї для закладів освіти, культури, громадського харчування та інших у разі посилення карантинних обмежень.

За словами міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова, у "жовтій" зоні карантину навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з "жовтими" чи "зеленими" COVID-сертифікатами. Такі ж самі привілеї за такими ж умовами надаватимуться іншим закладам з масовим відвідуванням людей.

У "червоній" зоні карантину заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників матимуть "зелений" COVID-сертифікат. Іншим закладам та підприємствам дозволять працювати за наявності "зелених" сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу не лише у працівників, а й у відвідувачів. Це стосується, зокрема, торговельних центрів, ринків, басейнів, церков, кінотеатрів і розважальних закладів.

Окрім того, "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікат дозволяє власнику перетинати кордон України або лінію зіткнення на Донбасі та адміністративну межу з окупованим Кримом без проходження самоізоляції.

З 20 вересня термін дії COVID-сертифікатів продовжено. Тепер "жовтий" сертифікат вакцинації від коронавірусу діятиме 120 днів, "зелений" буде актуальним 365 днів.


Нагадаємо, Київ продовжує нарощувати темпи вакцинації від COVID-19, щоб уникнути локдауну. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися