У Кличка заявили про безкоштовні операції для киян з проблемами із зором

З початку року лише штучних кришталиків імплантували 479.

Кияни, які мають проблеми із зором (катаракта та низка інших захворювань), за направленням лікаря можуть бути безкоштовно прооперовані в комунальних медичних закладах столиці. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона підкреслила, що йдеться не лише про саму процедуру оперативного втручання, а й про необхідні витратні матеріали, що також надають на безоплатній основі.

Зазначається, що на виконання заходів Міської цільової програми "Здоров’я киян" у 2020 році місто закупило сучасне обладнання та витратні матеріали для проведення офтальмологічних операцій на суму близько 42 мільйонів гривень.

"Це Олександрівська клінічна лікарня м. Києва, Київські міські клінічні лікарні №№1, 3, 8 та 9. Усе, що має зробити людина з проблемами із зором – відвідати лікаря, пройти обстеження і – в разі показань до операції – звернутися з консультативним висновком та електронним направленням до однієї із цих лікарень", – зазначила Гінзбург.

Вона розповіла, що з початку року, попри уповільнення темпів надання планової медичної допомоги через пандемію, лише штучних кришталиків імплантували 479.

Окрім хворих на катаракту, завдяки закупленим матеріалам та обладнанню на безоплатній основі наразі в Києві мають змогу прооперуватися і пацієнти з відшаруванням сітківки, глаукомою, травмами очей тощо.

"Важливо, що це відбувається за гроші міського бюджету, тобто – понад гарантований обсяг послуг, які фінансується Національною службою здоров’я України. Таким чином у киян з’являється ще більше можливостей на отримання безоплатної спеціалізованої медичної допомоги", – наголосила Гінзбург.

Як писали "Коментарі", у Білій Церкві реконструювали приймальне відділення міської лікарні. Як воно виглядає після реконструкції, показали на офіційній сторінці державної програми "Велике будівництво".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила Перевертень

15 жовтня 2022, 13:18

Валентина, Вітаєм! Наш фонд "ДЛЯ СПІЛЬНОЇ СПРАВИ" зареєстрована 05.12.2014 за юридичною адресою Україна, місто Київ, ВУЛИЦЯ АКАДЕМІКА ФІЛАТОВА, будинок 6-А з метою реклами медичних приладів спонсорує такі операціі . Керівником організації є ПЕРЕВЕРТЕНЬ ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА. т. 380503555646

Валентина

19 серпня 2022, 09:41

Я из Донецка,пенсионер,денег нет на операцию и я слепну,помогите!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися