За літо в Києві демонтували понад 7 тис. незаконних реклам

Найбільшу кількість незаконної реклами розміщують саме на фасадах будинків.

За літо в Києві КП "Київреклама" демонтувало 7038 конструкцій, що не відповідали Правилам розміщення зовнішньої реклами та вивісок. Це понад 100 конструкцій щодня. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

"За літо працівники Управління з питань реклами в середньому прибирали 111 незаконних рекламних конструкцій за 1 робочий день. Найгучніші демонтажі за цей період: один із найбільших банерів на вулиці Маяковського, площею 555 кв. м, скандальний демонтаж із багаторазовими викликами поліції на Центральному вокзалі та повторні демонтажі на найдовшому проспекті міста – Повітрофлотському", – розповів Мондриївський.

За його словами, найбільшу кількість незаконної реклами розміщують саме на фасадах будинків.

"Літо дійсно стало спекотним і в прямому, і в переносному сенсі. Ми розмістили для киян близько 50 програм соціальної реклами, організували онлайн прийом громадян, а також протестували та запустили на початку вересня можливість для операторів зовнішньої реклами обмінюватися первинною документацією в цифровому форматі. Мова йде, зокрема, про обмін бухгалтерськими документами, кожен із яких може містити від 10 до 500 сторінок", – зазначила начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Вона підкреслила, що за літо 2021 року в місті демонтували 5000 конструкцій на фасадах, 1185 штендерів, 378 наземних конструкцій, 314 – на опорі, 82 – на даху, а також 79 – на транспорті. За розміщення незаконної реклами виписали 280 адміністративних протоколів.

Як писали "Коментарі", у Києві на території однієї з пожежних частин столиці намалювали мурал, присвячений рятувальникам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися