У Києві закриють Деміївський ринок заради чергової забудови: подробиці (Фото)

У Голосіївському районі української столиці планують побудувати чергову висотку на місці Деміївського ринку, сам ринок планують закрити з 1 листопада 2021 року. Про це повідомляє видання "Країна".

Повідомляється, що Деміївський ринок планується закрити з 1 листопада, підприємці готують протест. На місці ринку планується зведення 85-метрової будівлі з торгово-розважальним центром. Забудовником є компанія "Манхеттен Інвест", яка вже отримала відповідні дозволи від Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Підприємці, які торгують на ринку, вважають рішення про закриття ринку незаконним і збираються влаштувати акцію протесту під стінами КМДА 2 жовтня.


Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради віддали під забудову легендарний ринок на вулиці Кудряшова, який у народі називають "Залізничний" і "шайба". Ринок є одним з архітектурних символів Солом'янського району столиці, а Київрада прийняла проєкт рішення про передачу в оренду ділянки під ринком, яка передбачає нову забудову ділянки з його подальшим обслуговуванням.

Ринок був побудований в 1973 році за проєктом архітектора Алли Аніщенко, однією з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. Вона вважала кругову конструкцію ринку оптимальним рішенням для критого торгового закладу. Оригінальна архітектура небагатьох її круглих ринків була збережена і реалізована саме тут, у будівлі шайби, яке у 1990-х роках було біржею, а після його облаштували під супермаркет.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Читайте также