Стіна пам'яті в Києві: скільки грошей потрібно на відновлення

Архітектори в Києві працюють над відновленням Стіни пам'яті "Берегиня" на Байковому кладовищі, але для повного завершення робіт потрібно ще 700 тисяч гривень. Про це повідомили у Фонді збереження культурної спадщини, передає "Вечірній Київ".

Відомо, що зображення на стіні рельєфи радянська влада залила бетоном, оголосивши їх "чужими принципами соціалістичного реалізму". Там розміщені дві жінки. Одна зображена з горном і закликає до оборони, друга черпає життєву воду, яка додасть сил у війні з ворогом.

Відзначається, що 700 тисяч гривень благодійних внесків вже витратили. Для завершення роботи необхідно ще стільки ж. У фонді всіх небайдужих закликають зробити внесок, який дозволить продовжувати роботу над відновленням композиції "Берегиня".

Цього року співавтору Стіни пам'яті Володимиру Мельниченку виповнюється 90 років. Його присутність на відкритті об'єкта в фонді називають дуже важливим, адже саме він зараз є головним консультантом при виконанні робіт.

"Володимир Мельниченко постійно живе з вантажем, що його головний твір мистецтва, який вони створювали з Адою Рибачук протягом 13 років, було знищено. Тому змістом його життя є, зокрема, відкриття якщо не Стіни, то хоча б її фрагмента", - зазначає Ксенія Кравцова.

Якщо благодійні кошти надійдуть на рахунок фонду найближчим часом, то відкритий фрагмент зможуть представити громадськості вже в жовтні цього року.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що Зеленський доручив терміново відновити костел Святого Миколая в столиці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися