Велодоріжки Кличко: нардеп підозрює розкрадання

Депутат від "Слуги народу" Дубинський вирішив розібратися з велосипедними доріжками Києва і можливих розкрадання з бюджету

Велосипедні доріжки, які активно рекламує столичний мер Віталій Кличко — не тільки фікція, а ще й засіб для освоєння бюджетних коштів. З такою думкою виступив нардеп від партії "Слуга народу" Олександр Дубинський. Нагадаємо, що портал "Коментарі" вже повідомляв, що в столиці прокладуть нову веломагистраль. Вона простягнеться від мосту Патона до Поштової площі, магістраль планують розмістити вздовж Набережного шосе.

Так, парламентарій нагадав, що Віталій Кличко любить говорити про облаштування Києва для велосипедистів. Насправді ж якісні велосипедні доріжки влаштовані тільки поруч з Київською міською адміністрацією. Відповідне відео депутат опублікував на популярному сервісі.

“Ось воно, пояснення – велодоріжка проходить повз в'їзду в будівлю КМДА. Але якщо проїхати буквально кілька метрів вперед, то велодоріжка пропадає. Закінчився велосипедний Київ – і началсе туевый Київ з туевым мером. Нам довелося проїхати буквально кілька сотень метрів, щоб показати вам, що "велосипедний Київ" – це фейк", – зазначив Дубинський.

За його словами, інша велосипедна доріжка, будівництво якої планує Кличко, буде прокладена від Поштової площі до мосту Патона, на місці колишньої трамвайної лінії. Хороший маршрут, проте він має свої "але", вважає Дубинський. Наприклад, дістатися до цієї доріжки можна тільки на власному авто. Та й на думку депутата, вартість її будівництва завищена в рази.

“Вартість будівництва – 184 млн грн за 5 км шляху. Приблизно стільки ж було витрачено на ремонт набережного шосе. Тільки по своїй складності та витратності це різні проекти", – підкреслив нардеп.

Відзначимо, в даний момент йде будівництво велодоріжки між Києвом і Ірпенем аналогічної довжини – 5,2 км Згідно тендерної документації, її вартість складе близько 12 млн гривень, що у 15 разів дешевше нової київської велодоріжки.

" target="_blank">


Про те, як можна швидко зміцнити тіло з допомогою велосипеда, можна прочитати на порталі "Коментарі" тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися