Київ опинився на 18 місці в рейтингу якості життя - опитування

Опитування проводилося в 24 містах країни

Міжнародний республіканський інститут в Україні та група "Рейтинг" провели опитування про якість життя в українських містах. Столиця виявилася на 18 місці серед 24 та отримала всього 2,9 бала з 5. За даними опитування, найбільше життям задоволені жителі Вінниці, Луцька та Івано-Франківська, а найменше — Херсона.

Опитування проводилося у 24 містах країни. Учасників просили оцінити якість послуг в їхньому місті, зокрема в комунальній сфері (водопостачання, опалення, збір сміття), інфраструктурі (тротуари, громадський транспорт, дороги), гуманітарній сфері (школи, дитсадки, медзаклади, спортклуби), також оцінити діяльність поліції, екологію, парки та сквери.

Люди оцінювали якість послуг за 5-бальною шкалою, де 1 бал - "жахливо", а 5 - "відмінно". Найбільша оцінка, яку отримували міста, була 3.

Опитування проводилося з 12 травня по 3 червня, відповідали понад 19 тисяч респондентів.

Як писали "Коментарі", Київ неодноразово потрапляє в рейтинги міст, в яких саме дихати, оскільки рівень забруднення повітря в ньому описується як небезпечний для здоров'я. Станом на понеділок, 13 вересня, в рейтингу міст за якістю повітря і забруднення атмосфери лідирує Кабул (Афганістан), на другому місці знаходиться Карачі (Пакистан), на третьому — Ліма (Перу), четверте місце займає Київ (Україна).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Sergey T.

18 вересня 2021, 19:44

Киев это понятно, там ведь элита )), а также "......жизнью довольны жители Винницы, Луцка и Ивано-Франковска" Вот куда денежки народные утекают !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися