У Києві влаштували сміттєзвалище біля ринку "Залізничний" (Фото)

У Солом'янському районі української столиці на біля знаменитого ринку "Залізничний" на вулиці Кудряшова влаштували сміттєзвалище, на яку скаржаться місцеві жителі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив киянин Сергій Дьяченко.

За словами чоловіка, незважаючи на те, що у будівлі ринку є балансоутримувач, яким є приватний інвестор, благоустроєм території навколо і прибиранням сміття ніхто не займається. Він зазначив, що гори відходів біля ринку після себе залишають водії автобусів з інших міст, які використовують околиці ринку в якості місця для відпочинку.

Нагадаємо, що недавно д епутати Київської міської ради віддали під забудову легендарний ринок на вулиці Кудряшова, який в народі називають "Залізничний" і "шайба". Ринок є одним з архітектурних символів Солом'янського району столиці, а Київрада прийняла проект рішення про передачу в оренду ділянки під ринком, яка передбачає нову забудову ділянки з його подальшим обслуговуванням.

Ринок був побудований в 1973 році за проектом архітектора Алли Аніщенко, однією з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. Вона вважала кругову конструкцію ринку оптимальним рішенням для критого торгового закладу. Оригінальна архітектура небагатьох її круглих ринків була збережена і реалізована саме тут, в будівлі шайби, яке в 1990-х роках було біржею, а після його облаштували під супермаркет.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Євгеній

20 вересня 2021, 11:11

І ЗНОВ ПРО ЗАБУДОВУ ТА ГРОШІ. Місто має свою архітектуру, але київська влада, нехтуючи існуючою архітектурою, конвертує її у бабло (руйнуючи, перебудовуючи та розбудовуючи тощо). Отож кияни постійно страждають від меркантильнгих рішень влади, спогядаючи, як місто динамічно перетворюється на одноманітного цегельно-залізобетонного монстра. Так, так "монстра" із засміченими вулицями, загазованим повітрям, непроїздними вулицями, утопаючого після дощів, та замерзаючого взимку. То куди ж ми йдемо, і чи по дорозі нам, кияним, з цією, на жаль, київською владоювладою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися