Екологи на Київщині знайшли в воді небезпечну речовину

Екологи-активісти виявили у воді на Київщині амоній - речовину, висока концентрація якої в організмі здатна викликати порушення кислотно-лужного балансу. Жителям селища Перемога не рекомендують вживати воду з місцевих колодязів.

Як повідомляє "Україна 24", екологи виявили у воді високу концентрацію речовини, яка зазвичай зустрічається в добривах, агрохімікати та відходах тварин. Спочатку у жителів селища з колодязя вода повністю пропала, а після того, як вони набурили ще кілька свердловин, виявилося, що таку воду вживати для здоров'я небезпечно.

Еколог Анна Даниляк зазначила, що склад амонію перевищував допустиму норму в кілька разів. За її словами, потрапляння даного хімічного радикала в воду могло статися, в тому числі й через розкладання органіки. Пізніше з'ясувалося, що поруч із селищем розташована тваринницька ферма, тому екологи вважають її головним "підозрюваним" в забрудненні питної води.

Охоронець ферми розповів, що на території є кілька артезіанських свердловин, але самі фермери не хочуть коментувати ситуацію і звинувачення на свою адресу.

Жителям селища радять звернутися до Держекоінспекції.

До слова, амоній - це хімічна речовина, перевищення норми вмісту якої може надавати воді дуже неприємний запах і присмак. А тривале вживання такої води призводить до порушення кислотно-лужного балансу в організмі.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що затока річки Дніпро дійшла до критичного рівня забруднення. Водойма покрилась пліснявою і в ній плаває багато пластика.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

21 вересня 2021, 12:52

Гордость советских киевлян - Русановский канал за время нашей незалежности превратился в болото: берега канала заросли камышом, а вода в канале, начиная с конца июля стал изумрудного цвета. Но не подумайте, что это красиво. Это ужасно. Жаль, что нельзя загрузить фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися