Пліснява та пластик: Дніпро в Києві забруднене до критичного рівня

Кияни почали скаржитись на неприємний запах

Київська затока річки Дніпро дійшла до критичного рівня забруднення. Водойма вщент вкрита пліснявою, а у самій річці, крім того, дуже багато пластику. Про це повідомляє видання "Апостроф".

Кияни почали скаржитись на неприємний запах, що поширюється від річки. Зокрема запах до нової набережної доноситься від Бортницької станції через вітер.  Водночас так буває не завжди, часто ніякого запаху не відчувається, проте це не заперечує факт забрудненості річки.

Подейкують, що під час побудови набережної, яку відкрили у липні 2021 року, все сміття скидали в річку. Неприємний запах люди там чують здебільшого після 20:00.

"Утім така ситуація із забрудненням річок склалася не тільки в Києві. Від аналогічної проблеми потерпають річки в Одеській, Луганській, Донецькій та Волинській областях", - зазначає видання.

Напередодні портал "Коментарі" писав, що у Києві просто посеред житлових будинків виявили звалище автомобільних шин. На фотографіях видно, що на подвір'ї розташовується звалище шин, висотою кілька метрів.

В Києві часто рівень забруднення перевищує норму.

Наприклад, торік дослідження на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 11 по 17 серпня 2020 року показали високий рівень забруднення київського повітря.

За даними, досліджень в Києві було відзначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

- завислих речовин (пилу) - в 1,5-1,1 раза на проспекті Перемоги, Бессарабської площі, вулиці Каунаській, площі Перемоги;

- діоксиду сірки - в 1,5-1,8 раза на площах Бессарабської та Деміївської, проспекті Перемоги;  - діоксиду азоту - в 5,2-5,6 раза на вулиці Каунаській, площах Перемоги та Бессарабській;в 4,0-4,6 раза - на Деміївській площі, проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Інженера Бородіна і Скляренко;

у 2,1-3,9 раза на всіх інших постах, за винятком проспекту Науки, 37 де перевищень не спостерігалося  

- формальдегіду - в 1,8-2,0 рази - на проспекті Перемоги, площах Деміївської, Перемоги, Бессарабської; в 1,0-1,7 раза - на всіх інших постах міста, за винятком проспекту Науки.


 

 

                                                           



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися