У Києві відкриють Музей грошей: коли і що в ньому буде

Українцям хочуть підвищити фінансову грамотність, тому Національний банк планує в найближчі 2-3 роки відкрити на Подолі освітній центр "Музей грошей". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відомо, що в будівлі планують облаштувати понад 20 експозицій і 8 лекційних залів. Українців навчатимуть фінансовій грамотності та підвищувати рівень їх знань і навичок в цій області. Нацбанк проводить консультації з музеями грошей з Канади, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Австрії, Бельгії, Латвії та інших країн, щоб створити хорошу і якісну програму.

Відзначається, що освітній центр буде підвищувати фінансову культуру громадян з метою зростання їх особистого добробуту. Команда НБУ працює над поєднанням сучасного, інтерактивного, цифрового, інклюзивного музейного простору з дружнім, практичним і корисним освітнім центром.

"Ми готуємо широку екскурсійну й освітню програму для Музею грошей, яка буде цікава як малюкам-дошкільнятам, так і людям у віці", - йдеться в повідомленні.

В якості початку реалізації проекту було закладено першу символічну цеглу нового освітнього центру "Музей грошей".

Нагадаємо, що в Національному музеї Голодомору-геноциду в Києві відкрили оновлений Зал пам'яті, який є серцем установи.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці почали будувати перший музейний простір в Бабиному Яру, яке буде називатися "Курган". Його мета - показати відвідувачам події в Бабиному Яру 29-30 вересня 1941 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися