У Бабиному Яру будують музей у вигляді кургану (ФОТО)

В основу моделі лягли історичні матеріали

У Києві почали зводити перший музейний простір в Бабиному Яру, який матиме назву "Курган". Про це розповів генеральний директор благодійного фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер, передають "Коментарі".

Мета нового музейного простору "Курган" — показати відвідувачам події у Бабиному Яру 29-30 вересня 1941 року. У ці дні у людей, яких вели на смерть, відбирали речі та роздягали перед розстрілом. В основу моделі музею лягли історичні матеріали, зібрані українськими та міжнародними істориками та дослідниками, повідомив керівник Меморіалу Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер.

За його словами, фахівцям вдалося відтворити ландшафт Бабиного Яру в різні періоди та детально промоделювати низку ключових локацій, які допоможуть реконструювати ключові події історії трагедії. Музей "Курган" буде створений із металу та каменю. Конструкція асиметричної форми покаже Бабин Яр у масштабі 1:50. Його діаметр складає 24 метри, висота — 12 метрів, а ширина й довжина сягатимуть 80 метрів.

Над створенням музейного простору "Курган" працює команда фахівців з усього світу та співробітники Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Завершити зведення музею-кургану планують цього року.

Нагадаємо, експерти з'ясували, що лише 55% опитаних з усієї України знають, що Бабин Яр знаходиться в Києві, ще 26% зізналися, що їм невідомо, де це, йдеться в звіті про результати опитування громадської думки про пам'ять загиблих у результаті злочинів нацистського і радянського тоталітарних режимів під час Другої світової війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національному музеї Голодомору-геноциду у Києві відкрили оновлену Залу пам’яті. Тут можна побачити нові експонати, які є доказом злочину радянської влади проти народу України. Окрім того, у музеї вперше експонують листи іноземного інженера Джері Бермана, який у 1932-1933 роках став свідком винищення українського народу на Донбасі.

Читайте також, що у Києві триває реставрація Національного художнього музею України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

14 вересня 2021, 13:36

Бред!!! Фальсифицированная история!!! Куда не пойдешь везде одни сраные памятники, достали уже!!! Тем более эта жидва поганая уже всю Украину захватила, гнать их тварей нужно!!! Только проблем одни от них. Тьфу мерзость.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися