У музеї Голодомору в Києві відкрили оновлену Залу пам’яті (ФОТО)

Що змінилося, розповів міністр культури

У Національному музеї Голодомору-геноциду у Києві відкрили оновлену Залу пам’яті, яка є серцем закладу. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, в оновленій Залі пам’яті Національного музею Голодомору можна побачити нові експонати, які є доказом злочину радянської влади проти народу України. Він зазначив, що у музеї вперше експонуватимуться листи іноземного інженера Джері Бермана, який у 1932-1933 роках став свідком винищення українського народу на Донбасі.

Завершення будівництва Меморіалу жертв голодомору у Києві дозволить розповісти всьому світу про геноцид українського народу та жорстокість тоталітарних режимів, наголосив міністр культури. Ткаченко нагадав, зараз на території Меморіалу жертв голодомору планують зведення будівлі нового музею, благоустрій прилеглої території, а також будівництво пішохідного мосту та автомобільної стоянки на Дніпровському узвозі. Презентувати концепцію другої черги будівництва Меморіалу жертв голодомору планують наприкінці листопада 2021 року. Після цього розпочнуть роботи над інженерною частиною та введенням об’єкта в експлуатацію.

Сьогодні у Києві також відбувся міжнародний форум "Масові штучні голоди: пам‘ятаємо, вшановуємо". Під час заходу, присвяченому пам‘яті жертв голодомору Міністерство внутрішній справ України передало Національному музею Голодомору-геноциду ще сім розсекречених кримінальних справ. Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян повідомила, що музею передали паперові та електронні копії документів, які стосуються конкретних людей та конкретних засуджених.

Нагадаємо, експерти з'ясували, що лише 55% опитаних з усієї України знають, що Бабин Яр знаходиться в Києві, ще 26% зізналися, що їм невідомо, де це, йдеться в звіті про результати опитування громадської думки про пам'ять загиблих у результаті злочинів нацистського і радянського тоталітарних режимів під час Другої світової війни.

Читайте також, що у Києві триває реставрація Національного художнього музею України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися