У Києві різко подорожчав проїзд в маршрутках: скільки доведеться платити

Столичні приватні перевізники вирішили підвищити тарифи на разовий проїзд в приміських маршрутних автобусах - в середньому ціни на проїзд зросли на 20%. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексій Павленко в коментарі виданню "Обозреватель".

За його словами, рішення про подорожчання проїзду було прийнято ще влітку, у вересні на деяких маршрутах підняли тариф на 3 гривні, проїзд з Крюківщини до Києва виріс з 15 до 18 гривень. Павленко заявив, що це не монопольна змова, а нові тарифи, продиктовані ринком.

Також причиною перегляду тарифів він назвав локдаун, який очікується під кінець року, адже перевізниками необхідно переглянути тариф, щоб змінити гуму на машинах, підготувати їх і закупити паливо.

Нагадаємо, що влада столиці з 17 вересня запустила процедуру контролю за дотриманням нових правил перевезень в маршрутних автобусах міста. Водії маршруток тепер зобов'язані бути в спеціальній формі, а в салонах рухомого складу будуть регулярно проводити заміри температури. Інспектори починають перевірки з 17 вересня і будуть перевіряти наявність усіх необхідних документів, форму у водіїв, температуру в салоні, шумове та візуальне забруднення всередині транспорту. Також перевірці підлягає наявність необхідного інформаційного плаката з потрібною для пасажирів інформацією та даними водія, технічний стан маршрутки і її чистота, а також пристосованість до перевезення осіб з обмеженими можливостями. У КМДА наголосили, що для фіксації порушень інспектори матимуть натільні камери, які прикріплені на одяг.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дима

25 вересня 2021, 23:12

А мерять ТП чем будут долларами или евро?

Люба

25 вересня 2021, 07:46

От на хіба таке писати?Краще б запровадили правило,один тиждень в місяць всі чинуші КМДА їздять на роботу,з роботи,цілий день у справах на маршрутках.Кличко теж.Може хоч в темі будуть.Форма,температурний режим..Приходить маршрутка на зупинку,двері відчиняють,а там одні попи пасажирські,втиснишся і їдеш не як людина.

Кирилл

25 вересня 2021, 05:59

Это не монопольный заговор))) Похожу пешком, ребятки не угадали) Это уже перегибают.

Андрей

24 вересня 2021, 23:24

Баксер!(від слова бакси) Ти обіцяв замінити маршрітки комунальним трінспіртом! 97-й автобус став антикварною рідкістю. Чому? Маршрутники відкат дають?!

Виталий

24 вересня 2021, 22:18

А что, когда локдаун закончится, то они тарифы снизят? Не смешите мои уши - они и так смешные!!!

Слава

24 вересня 2021, 21:58

Бред севой кобылы

Ебу твою мать

24 вересня 2021, 14:56

Вот,это новость!!прошло уже пару месяцев как подняли цены.Автор,только проснулся,либо только вернулся в Украину

Серега

24 вересня 2021, 14:20

Вы Серьезно поднять цены на проезд?какие условия вы даёте пассажирам?летом жарко а зимой холодно в транспорте это что вы можете?только и понимаете цены на проезд а комфорта ноль

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися