У центрі Києва закриють станції метро: причини

Столична влада планує тимчасово обмежити на вхід кілька станцій метрополітену в центральній частині міста через проведення футбольного матчу. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що через проведення футбольного матчу між командами "Шахтар" і "Верес" на НСК "Олімпійський" 25 вересня. О 17:00 заплановано початок поєдинку. Можливо закриття на вхід станції метро "Олімпійська" перед початком матчу, після закінчення гри планують закрити станції "Олімпійська", "Палац спорту" і "Площа Льва Толстого".

Нагадаємо, що в Києві планують зведення 18 нових станцій метрополітену, які з'єднають Троєщину і центральний залізничний вокзал. Заступник глави КМДА Микола Поворозник заявив, що після відкриття автомобільного руху на Подільсько-Воскресенському мосту в кінці 2021 року розпочнеться активна фаза робіт з будівництва нової гілки метро на Троєщину. Чиновник заявив, що частина коштів на будівництво є в бюджеті, а іншу частину можуть надати європейські банки у вигляді кредитів.

Також він зазначив, що будівництва даної гілки метро чекають не тільки жителі Троєщини, а й люди, які проживають в Солом'янському районі, в якому є тільки станція метро "Вокзальна". Поворозник сказав, що можна поєднати станцію "Вокзальна" з "Лук'янівській", а "Лук'янівську" - зі станцією "Тараса Шевченка", то це дозволить зробити ще одну можливість пересадки. Чиновник підкреслив, що на будівництво нових 18 станцій метро потрібно 2,3 мільярда доларів, а побудувати їх можна за п'ять років активного зведення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися