До 44 гривень: у Києві різко подорожчав проїзд в маршрутках (Фото)

У столиці різко подорожчав проїзд в маршрутці, яка курсує між Борисполем і станцією метрополітену "Лівобережна" в Дніпровському районі міста. Про це повідомили пасажири маршрутки в Facebook-групі "Мій Бориспіль".

Відомо, що з 1 жовтня варто очікувати подорожчання вартості разового проїзду в маршрутному автобусі №316 сполученням Бориспіль - станція метро "Лівобережна". Заплатити за поїздку треба буде 44 гривні, раніше вартість проїзду в автобусі становила 38 гривень.


Нагадаємо, що приватні перевізники вирішили підвищити тарифи на разовий проїзд в приміських маршрутних автобусах - в середньому ціни на проїзд зросли на 20%. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексій Павленко в коментарі виданню "Обозреватель".

За його словами, рішення про подорожчання проїзду було прийнято ще влітку, у вересні на деяких маршрутах підняли тариф на 3 гривні, проїзд з Крюківщини до Києва виріс з 15 до 18 гривень. Павленко заявив, що це не монопольна змова, а нові тарифи, продиктовані ринком.

Також причиною перегляду тарифів він назвав локдаун, який очікується під кінець року, адже перевізниками необхідно переглянути тариф, щоб змінити гуму на машинах, підготувати їх і закупити паливо.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Читайте также