У метро Києва проводять капітальний ремонт: чи будуть закривати станції

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" повідомили про початок робіт з капітального ремонту шести станцій, які проводять в рамках щорічного плану. Про це повідомили в прес-службі столичної підземки.

Відомо, що капітальний ремонт проведуть на станціях метро "Чернігівська", "Житомирська" (червона гілка), "Іподром", "Площа Льва Толстого", "Контрактова площа" (синя гілка) і "Дорогожичі" (зелена гілка).

На станціях проводять шпаклівку і побілку колій, заміну плитки на стінах, перекладання гранітного покриття та ремонт сходів. Капітальні ремонти проводять щорічно відповідно до графіка, що дозволяє безпечно і безперешкодно перевозити пасажирів.

Нагадаємо, що в столиці в рамках програми "Велике будівництво" можуть добудувати і відкрити станцію метро "Львівська брама" на Сирецько-Печерській лінії підземки. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає прес-служба КМДА.

Відомо, що влада столиці подали понад 20 інфраструктурних проектів, які можна реалізувати в рамках програми президента в Києві в 2022 році. Серед них є будівництво станційного комплексу "Львівська брама", який розташований між станціями метро "Золоті ворота" і "Лук'янівська". Недобудовану станцію почали зводити ще в середині 1990-х років. У 1996 році вона була практично закінчена, проте тоді в мерії вирішили не відкривати станцію до проекту реконструкції Львівської площі, де повинні бути виходи зі станції. З тих пір її так і не відкрили.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися