Паліїв листя у Києві будуть штрафувати ретельніше: сума покарання

При згорянні листя виділяється бензопірен, разом із димом у повітря потрапляють діоксини – це отруйні для людей речовини

В Києві знову осінь – це означає, що збільшуються випадки підпалу сухої трави. Це стається, попри постійні нагадування про заборону і штрафи. У Київській міській раді нагадали, що паліїв трави очікують штрафи. А це від 3 до 21 тисячі гривень.

Як пояснила влада, при згорянні листя виділяється бензопірен, разом з димом у повітря виходять діоксини – це отруйні для людей речовини. Крім того, виділяється чадний газ, який блокує постачання кисню до організму. Ці хімічні сполуки легко зв’язується з гемоглобіном у крові, блокуючи доставку кисню до тканин організму.

Опале листя необхідно правильно утилізувати. Це зменшить забруднення повітря, а також збереже родючість ґрунтів.

"Київ – сучасне європейське місто, кожен з нас має бути екологічно свідомим”, – зауважив депутат Київської міської ради Денис Москаль.

Як писали "Коментарі", щоосені жителі міста стикаються з димом від палаючого та напівзотлілого листя. Неодноразово в ЗМІ підіймалося питання про те, що спалювати опале листя не варто. Однак то тут, то там хтось візьме та й підпалить зібрані з землі листя. У Київській міській державній адміністрації нагадали, що подібні дії караються. Киян попередили, що спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. А крім того, шкодить здоров'ю людей та екологічному стану столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися