На Київщині з повітря розкидали вакцину проти сказу

На території Київської області пройшла кампанія з імунізації диких тварин проти сказу. Вакцини в брикетах розкидали з літаків-кукурузників. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Відомо, що понад 500 тисяч доз вакцини "Орісвак" українського виробника розкидали на площі 21 676,5 км². Ця вакцина повністю безпечна для людей, тварин і навколишнього середовища. Має вигляд невеликих брикетів розміром менше запальнички.

"Зовнішня оболонка принад виготовлена з м'ясо-кісткового борошна, яке має специфічний запах і привертає тварин на великих відстанях. В середині принад розміщено желеподібну капсулу з антигеном вірусу сказу. На 21 день після поїдання принади у тварин формується імунітет проти сказу, який триває мінімум 1 рік ", - розповіли в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області.

Спеціальну вакцину розкидають для того, щоб забезпечити стабільну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин в області - лисиць, вовків, єнотовидних собак та інших м'ясоїдних хижаків, які хворіють на цю смертельну хворобу.

Тому жителів столиці й області просять, якщо вони виявили брикети не чіпати, не переміщувати на інші місця і не знищувати "коробочки".

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що на початку вересня в Переяславі й прилеглих до нього селах ввели карантин через скаженого кота, від якого постраждали люди. Від бродячої тварини в районі Борисівки на вулиці Костомарова постраждали п'ятеро людей. Переяслав оголосили загрозливою зоною і ввели карантин. Під обмеження також потрапили тринадцять населених пунктів, а також лісові масиви, пасовища та угіддя в 10-кілометровій зоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися