До Києва йдуть заморозки: синоптик озвучила дату

Осінь вже остаточно вступає у свої права, принісши в Київ і майже на всю територію України прохолоду і заморозки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Український гідрометеорологічний центр.

Відзначається, що в четвер вночі, 30 вересня і в перші дні жовтня майже на всій території країни й в столиці очікуються заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі 0 ... -5 градусів. У північно-східних областях, зокрема в Київській, прогнозують заморозки в повітрі 0 ... -3 градуси.

Синоптик Наталія Діденко зазначила, що сьогодні, 29 вересня, в столиці України не прогнозується опадів, вдень стовпчики термометра піднімуться до 10 ... 13 градусів. Суха і свіжа погода триватиме до кінця тижня.

Також в Укргідрометцентрі зазначили, що на території країни в жовтні середня місячна температура буде коливатися в межах +7 ... +12 градусів. За місяць випаде 28-67 мм опадів, що відповідає кліматичній нормі.

Нагадаємо, що в Київській області найближчими днями прогнозують значне зниження температури. 30 вересня та з 1 по 3 жовтня в регіоні температура повітря впаде до 0-2 градусів. Погодні умови погіршуватися не тільки в Київській області, а й в інших регіонах України, крім більшості західних областей та узбережжя Чорного та Азовського морів.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що серпень поточного року побив в столиці України температурний рекорд. Експерти Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського відзначили, що середньомісячна температура повітря була на 0,7 градуса вище кліматичної норми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися