У Київській області значно погіршиться погода

Мешканців попередили про небезпечні метеорологічні явища

У Київській області найближчими днями прогнозують значне зниження температури. Про це мешканців регіону попередили у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України, передають "Коментарі".

У ДСНС повідомили, що в Київській області найближчими днями очікуються заморозки. Вночі 30 вересня та з 1 по 3 жовтня по регіону прогнозують зниження температури у повітрі до 0-2°С, а також на поверхні ґрунту до 0-5°С. Через це у Київській області встановлений перший, "жовтий", рівень небезпечності.

Погодні умови погіршяться не лише у Київській області, а й в інших регіонах України, крім більшості західних областей та узбережжя морів. З 30 вересня по 3 жовтня також прогнозують заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0-5°С. У північно-східних областях України у ці дні заморозки у повітрі 0-3°С.

За даними "Укргідрометцентру", температура повітря у Києві з 30 вересня по 2 жовтня вдень коливатиметься від 12 до 14 градусів тепла, вночі — від 3 до 5 градусів із позначкою "плюс". Опадів у столиці у ці дні синоптики не прогнозують ані вдень, ані вночі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканців та гостей Києва з 27 вересня по 1 жовтня чекає порівняно тепла осіння погода, без опадів.

Нагадаємо, у Києві метеорологічне літо завершилось пізніше кліматичної норми та раніше почалася осінь. За даними експертів, цього року метеорологічна осінь почалася у столиці 19 вересня. Це на три дні пізніше кліматичної норми 1991-2020 років.

Читайте також, що останній місяць літа в Києві відзначився температурним рекордом. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися