У Києві метеорологічна осінь почалася раніше норми

Дослідники розповіли про погоду

У Києві метеорологічне літо завершилось пізніше кліматичної норми та раніше почалася осінь. Про спостереження метеостанції у столиці розповіли у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського, передають "Коментарі".

За даними метеорологів, метеорологічна осінь почалася у Києві 19 вересня. Це на три дні пізніше кліматичної норм 1991-2020 років, зазначили у Центральній геофізичній обсерваторії. Експерти розповіли, що середньодобова температура повітря 19 вересня становила +11,9°С. За прогнозом Українського гідрометеорологічного центру, температура повітря буде знижуватись й надалі. У Києві найпізніше метеорологічна осінь почалася торік — 15 жовтня. Цього року метеорологічне літо у столиці тривало 128 днів. Літо розпочалось у Києві цього року 14 травня. Найдовше метеорологічне літо тривало у Києві 166 днів у 2012 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 20 до 26 вересня у Києві буде по-справжньому осіння погода з дощами. У вівторок, 21 вересня, в столиці похолодає, а опади триватимуть. У середу, 22 вересня, киянам та гостям столиці рекомендують очікувати поліпшення погоди. Синоптики прогнозують дощі, а температура повітря залишиться в діапазоні 8 градусів, вночі похолодає до 5 градусів. У четвер, 23 вересня, вдень повітря прогріється до 10 градусів, але вночі опуститься до 3 градусів. Опади прогнозують лише вдень. У п'ятницю, 24 вересня, в Києві потеплішає до 14 градусів вдень і 6 градусів вночі. У п'ятницю, як і в інші дні, будуть дощі. Цього тижня майже всі області України будуть заливати дощ. Вітер в більшості регіонів буде холодний зі швидкістю 5-10 метрів за секунду.

Нагадаємо, останній місяць літа в Києві відзначився температурним рекордом. Середньомісячна температура повітря була на 0,7 ° С вище за кліматичну норму. 

Читайте також, що в столиці помітили унікальне погодне явище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися