У Києві зроблять ландшафтний заказник з величезного озера на Осокорках: деталі

У Дарницькому районі української столиці планують створити ландшафтний заповідник місцевого значення на величезному озері Мартишев, яке розташоване на Осокорках. Про це повідомили в прес-службі Київської міської ради.

Заказник на озері планують створити для того, щоб уберегти його унікальні і цінні природні комплекси. Проект рішення підтримали депутати постійної комісії з питань екологічної політики. Проект передбачає створення ландшафтного заказника з озера Мартишев і природну територію навколо нього, яка охоплює приблизно 70 гектар.

Ухвалення рішення про створення заказника з боку Київради унеможливить забудову даної території і буде сприяти охороні навколишнього середовища.

Нагадаємо, що раніше депутати Київської міської ради провалили голосування за надання статусу ландшафтного заказника озера Вирлиця на Осокорках, що дає можливість почати забудову водойми. Р анее проект створення заказника на Вирлиці підтримала земельна комісія, проте в сесійній залі вдалося зібрати тільки 50 голосів депутатів і проект провалився. Це дає зелене світло забудові озера Вирлиця.

Відповідний проект рішення передбачав оголошення території площею 98 гектар ландшафтним заказником, що унеможливить забудову і використання території для меліорації. Ініціатор проекту Євгенія Кулеба, яка є ініціатором проекту рішення, заявила, що провал голосування дасть можливість забудовнику засипати озеро і міняти його межі, а також бетонувати берег.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


тина

29 вересня 2021, 12:17

дай Бог,.... , а ще б прийняли рішення про знищення омели на зелених насадженнях Киева....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися