Колонію під Києвом знову намагаються продати: ціна вражає

Ірпінський виправний центр, розташований в селищі Коцюбинське під Києвом, знову спробують продати. Фонд державного майна вчетверте оголосить аукціон, за будівлю хочуть отримати 220 мільйонів гривень.

Відомо, що виправний заклад, які не приймає засуджених вже два роки, намагалися продати вже тричі. Першого разу ціна також становила 220 мільйонів гривень, але спроба продажу будівлі провалилася. Тоді було прийнято рішення знизити цінник вдвічі, але результат був марним. Тепер Фонд державного майна знову хоче оголосити аукціон і за колонію знову просять 220 мільйонів.

За словами заступника міністра юстиції Олени Висоцької, ціна за виправний центр - ринкова і є повністю аргументованою. Колонія являє собою територію на 8 гектарів недалеко від Києва (від станції столичної підземки "Академмістечко" до колонії всього 6 км).

Поки невідомо, чи захоче хтось заплатити таку ціну за будівлю, але утримання виправного центру щорічно обходитися державі в кругленьку суму.

Нагадаємо, що в серпні 2021 року Ірпінську колонію намагалися продати за 110 мільйонів 105 тисяч 794 грн. У Фонді держмайна вважають, що виправний центр під Києвом має значний інвестиційний потенціал, тому що там, крім підведеного опалення, електрики, водопостачання і каналізації, є ще й залізнична гілка, а навколо - зведений новий житловий масив.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 млрд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр

1 жовтня 2021, 14:25

А зачем продавать? Надо сделать реконструкцию, сделать его как простой санаторий. Депутатов придётся сажать в места не столь удалённые, вот и будет для них место.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися