Під військовий оркестр. У Києві спустили на воду восьмий артилерійський катер

На підприємстві «Кузня на Рибальському» відбулася урочиста церемонія спуску

У Києві спустили на воду восьмий броньований артилерійський катер. Він призначений для потреб Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомляє портал Мілітарний з посиланням на відео Олександра Погребиського з церемонії спуску.

На підприємстві "Кузня на Рибальському" відбулася урочиста церемонія спуску на воду артилерійського катера. Вона супроводжувалась військовим оркестром.

На церемонії були присутні представники Міністерства оборони України та Військово-морських сил ЗС України.

Далі катер розпочне державні випробування, потім він має надійти до складу ВМС України.

До слова, катер почали будувати ще в 2019 році на замовлення Міністерства оборони України.

Попередні малий броньований артилерійський катер почали будувати у 2018 році, спуск на воду 7 відбувся 3 квітня 2019-го року, а на початку жовтня 2019  року він прибув до Одеси де розпочались його випробування.

Як писали "Коментарі", у Києві викрили факт підриву обороноздатності України через дії колишніх високопосадовців Міністерства оборони та керівників підприємств, які мали виконувати оборонне замовлення.

За даними слідства, у 2016 році для ВМС ЗС України замовили будівництво двох десантно-штурмових катерів "Кентавр". Їх мали передати до підрозділів морської піхоти. Контракт на виконання державного оборонного замовлення у 2016-2019 роках уклали із ПАТ "Завод Ленінська Кузня" (надалі — ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському"), зазначають в Офісі генпрокурора. Забезпечив укладання цього контракту колишній заступник міністра оборони України у співучасті з директорами Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, вважають у відомстві.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися