На Куренівці оригінально рятують каштани (ФОТО)

Чому дерево з позначкою "пам’ятка" перемотали аварійною стрічкою

В мережі з’явилися світлини каштану, перемотаного аварійною стрічкою, з позначкою "пам’ятка місцевого значення". Місцеві мешканці звернулися до комунального об’єднання "Київзеленбуд" за роз’ясненнями.

На каштані закріплена паперовий лист з написом: "Пам’ятка місцевого значення — столітній каштан". Світлини оприлюднила очевидець незвичної спроби збереження зеленого фонду у Києві Поліна Кравченко. Жінка зазначила, що дерево помітила на Куренівці, на провулку Бондарський, 9.

"Вчора на Куренівці побачила такий каштан. Чесно кажучи, була вражена, що "табличка" паперова і примотана скотчем до стовбура! До того ж сам каштан в поганому стані. Я не дуже розуміюся на пам'ятках та їх переліку, але якщо це дерево дійсно має культурне значення, то чи нормально, що воно так кепсько виглядає?" — написала Поліна Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

У відповідь на її питання в дописі керівник КО "Київзеленбуд" Олексій Король повідомив, що пам’яток природи, яким надано такий статус рішенням Київради, за цією адресою немає. У відповідь Поліна Кравченко припустила, що це ініціатива місцевих мешканців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр альтернативного озеленення Києва почав осінню роздачу безкоштовних саджанців. Але в першу чергу, їх отримають ті, хто раніше вже приєднувався до ініціативи й успішно висадив дерева. Представники центру кажуть, що за кілька років їм вдалося створити своєрідний запас посадкового матеріалу, і тепер навіть в міжсезоння вони можуть і продавати, і дарувати саджанці, придатні для озеленення прибудинкових територій.

Читайте також, що у Києві через рекламу спиляли молоді дерева.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися