У Києві виявили найменше озеро (ФОТО)

На території закритої вантажної станції залізниці "Ліски" знайдено озеро "Контейнерка", яке може поборотися за звання "найменшого" в столиці. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Про водойму Лівобережжя, яка належить до заплави колишньої річки Дарниця, що майже зникла у своїй верхній течії, розповів дослідник Києва і письменник Кирило Степанець. Про "Контейнерку" мало хто знає, крім залізничників, тому що воно розташоване на вантажній станції "Ліски" (вул. Олекси Довбуша, 22). Але при цьому, водойма цілком може претендувати на статус найменшої" в столиці, відсунувши на друге місце озеро "Пташине" в Оболонському районі.

picture

До слова, Київрада прийняла рішення створити Єдиний відкритий реєстр водних об'єктів столиці, включаючи пляжі, прибережно-захисні смуги та гідротехнічні споруди. Чи буде включено озеро "Контейнерка" в реєстр - невідомо.

В.о. гендиректора КП "Плесо" В'ячеслав Савицький зазначив, що створення реєстру допоможе захистити природне середовище Києва і комунальні об'єкти від рейдерських зазіхань і захоплень.

Відзначимо, що в столиці налічується понад 430 водних об'єктів - 129 озера, 102 ставки, 43 штучні водойми, 9 річок, 28 струмків, але на балансі КП "Плесо" знаходяться лише понад 100 об'єктів.

Нагадаємо, що в Дарницькому районі української столиці планують створити ландшафтний заповідник місцевого значення на величезному озері Мартишев, яке розташоване на Осокорках.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що депутати Київської міської ради провалили голосування за надання статусу ландшафтного заказника озера Вирлиця на Осокорках, що дає можливість почати забудову водойми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися