Як виглядає таємний бункер для комуністів в Києві (ФОТО)

Екскурсовод Кирило Степанець опублікував в соціальній мережі Facebook фотографії таємного бункера для комуністів, який розташований в центрі столиці.

У цьому місці, за задумами керівництва партії, повинна була ховатися "верхівка" комуністів. У таємному бункері, який розташований в підвалі 11-поверхової будівлі на бульварі Лесі Українки, 1, є всі системи автономного життєзабезпечення: вентиляція забрудненого повітря, дизельна електростанція, санітарні вузли та запаси питної води. Також тут є кілька залів для засідань і постамент Леніна. А в підземних приміщеннях є кімната з опечатаними телетайпами. Цілком ймовірно, що звідти можна відправити закодоване повідомлення безпосередньо в Кремль.

До слова, запасний вихід з бункера обклали гранітом. Він розташований недалеко від висоток Царського села на території ЦВК.

Екскурсовод зізнався, що фотографії бункера зроблені років 10 тому, тому зараз приміщення може мати зовсім інший вигляд.

Нагадаємо, що в Київській області виявили схрон, де ховали зброю і 12 гранат. Тайник був захований двома жителями Обухівського району. Чоловіки планували використовувати зброю та боєприпаси для здійснення диверсій і дестабілізації ситуації в Україні. Затриманим вже оголосили підозру у вчиненні злочину.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в жовтні на ВДНГ в Києві пройдуть мистецькі екскурсії мистецтвознавця Євгенії Моляр, на яких всі бажаючі можуть дізнатися багато цікавого про твори, що з'явилися на території комплексу з 1963 року до сучасності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

1 жовтня 2021, 09:47

Степанец как всегда наврал. Дом по этому адресу имеет 5 этажей, и не имеет никакого бункера

Василий

30 вересня 2021, 22:01

А как ыглядит тайный бункер в КИЕВЕ для высокопоставленой жыдовни и их приблежённых,которая в УКРАИНЕ захватила власть. Не слава украине-ГЕРОЯМ СЛАВА,СЛАВА,СЛАВА......

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися