У Кличка заявили про готовність доріг і техніки до зими

82% техніки, а це 480 одиниць, уже «одягнуті» в зимове обладнання

В КМДА повідомили, що зараз тривають останні приготування дорожньої служби та комунальних транспортних підприємств столиці до зими. Цьогоріч підприємства комунальної корпорації "Київавтодор" підготують 586 одиниць спеціалізованої техніки для роботи взимку.

За словами заступника голови КМДА Олександра Густєлєва, станом на 30 вересня 82% техніки, а це 480 одиниць, уже "одягнуті" в зимове обладнання і повністю готові до роботи. Інші 18% спецтехніки – також технічно готові, проте наразі, враховуючи теплу погоду у столиці, ще задіяні на дорожньо-будівельних роботах. У разі погіршення погодних умов переобладнання такої техніки на зимовий варіант триває кілька годин, не більше. Також уже заготовлено майже 60 тис. тонн посипальних матеріалів.

"Із 15 жовтня автодорівці розпочинають цілодобове чергування із залученням частини техніки. А з 1 листопада вся зимова спецтехніка та механізми чергуватимуть у цілодобовому режимі. На випадок надзвичайних природних ситуацій і затяжних снігопадів може бути залучена техніка і сторонніх організацій. Нині триває процес укладання договорів із ними на використання 123 одиниць спецтехніки", – поінформував Густєлєв.

За словами заступника голови КМДА, завершує підготовку до роботи взимку і громадський транспорт столиці. Для очищення трамвайних колій, контактної мережі та зупинок громадського транспорту підготовлено 40 одиниць спецтехніки КП "Київпастранс": снігоочисники, трактори з відвалами та щітками, самоскиди, екскаватори-навантажувачі та посипальна техніка.

Як писали "Коментарі", у Києві до середини грудня частково обмежать рух транспорту на естакаді Південного мосту через продовження ремонтних робіт. Столичні комунальники продовжать міняти запори деформаційних швів на естакаді Південного мосту. Ремонт починали на початку серпня, зазначили в "Київавтодорі", та досі тривали під проїжджою частиною. На цей час Південний міст відкрили для транспорту.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися