У Києві можуть скасувати платні парковки: подробиці

У столиці через суд можуть скасувати рішення Київської міської ради про створення платних парковок в різних районах міста. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Окружного адміністративного суду Києва.

Відомо, що житель столиці подав до суду на Київраду за нібито незаконне захоплення землі для облаштування платних парковок. На сьогоднішній день суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній руслі. Позивач просить визнати рішення Київради, яке визначило список паркувальних майданчиків протиправним.

Нагадаємо, що раніше в столичній службі "Київтранспарксервіс" розповіли про новий режим платних парковок на житлових масивах міста, зокрема на Позняках, де недавно облаштували знаки платної стоянки. Про це повідомляється на сторінці підприємства в Facebook.

Відомо, що платні паркувальні майданчики знаходяться не у дворах, а вздовж доріг і були облаштовані знаками ще до зміни тарифів. В даний момент місто не має планів на платну парковку в дворах будинків.

Відповідну розмітку і знаки облаштували на майданчиках на вулицях Урлівська, Анни Ахматової, Олени Пчілки, Срібнокільська, Драгоманова та проспекті Петра Григоренка. У місцях, де немає відповідних знаків або розмітки, водій не зобов'язаний платити за парковку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

6 жовтня 2021, 22:25

А бесплатно ставить машину это не захват земли владельцем машины? )))

Сергей

1 жовтня 2021, 21:42

Молодец тот человек, который подал в суд на самозванцев. Мошенники придумали себе тему, что они богаче самых богатых людей Манхеттена. Типа, киевская земля принадлежит им. Если это так, пусть покажут акты на владение! На самом деле, киевская земля принадлежит Громаде!!! А эти самозванцы - всего лишь временно нанятые менеджеры на службе у киевской Громады!!!

Сергей

1 жовтня 2021, 16:09

Лично я, за отмену.

Антон

1 жовтня 2021, 14:34

Алла, місто для людей, а не для автомобілів. Паркінги потрібні, але це питання також для забудовників нових будинків і їх жителів, які часто не купляють ці паркінги, бо можна безкоштовно ставити біля будинку, а якщо немає місця - займають пішохідні зони і траву з квітами, що не завжди можна підійти до будинку, не кажучи вже про доступ пожежників та інших служб.

Алла

1 жовтня 2021, 12:06

Чому біля житлових будинків не передбачені території для паркування автомобілів? Адже зараз автомобіль не є предметом розкоші, а є засобом життєвої необхідності. Адже у нас місто для людей, а не люди для міста. Багато жителів облаштовують парковки біля будинків своїми силами: розчищення території, прокладення асфальту, також самі садимо дерева , кущі і квіти (навіть не маючи ОСББ). То яке право має влада здирати кошти за те, що ми ставимо біля дому своє авто?? Краще б слідкували за безтолковими будовами ТРЦ, наприклад, біля метро Осокорки на маленькому клаптику землі біля виходу з метро, де взимку дітки катались на санках, зводять чергове ТРЦ, необхідності в якому немає, бо їх поруч повно. Але дякую міській владі за те, що дятям взимку прийдеться обійтися без вуличних розваг - просидять за планшетами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися