У Києві можуть на 50% підвищити тарифи на опалення: скільки доведеться платити

У Києві найближчим часом можуть подорожчати ціни на опалення і гарячу воду майже на 50% - відповідний проект рішення міської влади вже опублікований на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що відповідно до документа, тариф підвищиться майже на 50%, а до торішньої платіжки за тепло доведеться додати приблизно 1-1,3 тисяч гривень, якщо раніше 1 Гкал тепла коштувала 1654, то за новим проектом вона обійдеться в 2381 гривню.

Станом на кінець липня 2014 року 1 Гкал тепла коштувала 253 гривні, тобто, за останні сім років тарифи на опалення в столиці зросли в 10 разів. У документі також підкреслюється, що розпорядження про встановлення і застосування тарифів буде опубліковано окремо після рішення про механізм компенсації з боку держави.

Нагадаємо, що для жителів столиці різко зросли тарифи на газопостачання на жовтень 2021 року - приватні компанії-постачальники підвищили місячні ціни на блакитне паливо. Річні ж плани не змінилися і є більш вигідними. Про це стало відомо з даних на сайтах компаній.

Компанія "Кіевгазенерджі" підвищила ціну на газ в жовтні до 30,50 гривень за кубічний метр, у вересні вони продавали блакитне паливо по 19,80 гривень. Клієнтам компанії "ТАС Енергія країни" доведеться заплатити 30,06 гривень за кубометр, ціна у вересні становила 20,96 гривень. Місячний тариф компанії "YASNO" становить 12 гривень за кубометр на жовтень. Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річний. Компанії встановили річні ціни в середньому по 9 гривень за кубометр газу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися