Кличко перевірив заміну тепломереж на Солом’янці (ФОТО)

Мер Києва розповів про підготовку до опалювального сезону

У Києві цього року оновили близько 70 кілометрів аварійних трубопроводів, роботи в цьому напряму тривають. Про це під час перевірки заміни тепломереж в Солом’янському районі столиці заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Очільник столиці проінспектував аварійну ділянку тепломережі на вулиці Леваневського. Тут київські комунальники міняють понад кілометр теплової магістралі. За словами мера Києва, на цій ділянці за останні роки було 14 серйозних аварій.

"Мережа пропрацювала вже майже 60 років. Від неї отримують тепло 25 житлових будинків, дві школи й дві адміністративних будівлі. Загалом із 2019 року ми замінили в столиці понад 340 кілометрів аварійних трубоповодів", — сказав Кличко.

Мер Києва наголосив, що реконструкцію тепломереж у столиці триває із застосуванням сучасних технологій. Нові труби мають попередню ізоляцію та гарантію на 30 років експлуатації. Кличко також повідомив, що у Києві до старту опалювального сезону провели необхідні ремонти на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. Він нагадав, що теплоенергетичний комплекс міста Києва — один із найбільших у Європі. Це понад 2,7 тисяч кілометрів тепломереж, дві потужних теплоенергоцентралі, сміттєспалювальний завод "Енергія" та майже дві сотні станцій теплопостачання і котелень.

Голова Київської міської державної адміністрації доручив керівництву комунального підприємства "Київтеплоенерго" посилити роботу аварійних бригад для цілодобового чергування на старті опалювального сезону. Окрім того, від столичних комунальників мер Києва вимагає дотримуватись термінів усіх ремонтів та ліквідування аварій.

Раніше в КМДА повідомили, що зараз тривають останні приготування дорожньої служби та комунальних транспортних підприємств столиці до зими. Цьогоріч підприємства комунальної корпорації "Київавтодор" підготують 586 одиниць спеціалізованої техніки для роботи взимку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися