У Броварах почастішали випадки отруєння грибами

Кілька місцевих мешканців потрапили до реанімації

У Броварах кілька місцевих мешканців потрапили до реанімації через отруєння грибами. Про це розповіла завідувачка відділення епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань місцевої лікарні Ольга Строй, повідомляє видання "Трибуна-Бровари".

Перший випадок отруєння лісовими грибами у Броварах восени зафіксували наприкінці вересня. Чоловік привіз додому гриби з Чернігівщини. Його 59-річна дружина посмажила сироїжки на пательні без варіння. Наступного дня жінці стало зле, проте вона лікувалася самостійно, до лікаря не звернулась. Через добу після вживання грибів стан здоров’я броварчанки погіршився. Жінку доправили до гастроентерологічного відділення броварської лікарні, а потім перевели в реанімацію. Проте врятувати її лікарям не вдалося. Через два дні постраждала померла. Лабораторне дослідження показало, що броварчанка за п’ять днів до смерті з’їла не сироїжки, а бліду поганку, ці гриби дуже схожі між собою, зазначила завідувачка відділення епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань місцевої лікарні Ольга Строй.

Кілька днів тому у Броварах до реанімації з отруєнням блідою поганкою потрапила 54-річна жінка. Лікарям вдалося стабілізувати її стан, зараз пацієнтка почувається значно краще.

Два випадки отруєння грибами у Броварах зафіксували у ніч на 5 жовтня. До лікарні потрапили 44-річна місцева жителька та її 61-річна свекруха. За словами Ольги Строй, обидві жінки з’їли засолені піддубники, якими їх пригостили знайомі. Лікарка розповіла, що гриби були вжиті на 10 день після засолення, хоча вживати їх можна було б щонайменше через місяць. Окрім того, гриби мали бути попередньо відварені, чого зроблено перед засоленням не було.

Симптоми отруєння грибами жінки відчули за три години після вживання засолених піддубників та одразу звернулися до медиків. Броварчанок госпіталізували до реанімації Бориспільської лікарні, тому що у реанімації Броварів місць не було. Вже наступного дня жінок у задовільному стані перевели до терапевтичного відділення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в одній з гімназій зафіксували масове отруєння дітей. Школярів відправили додому з температурою і нудотою. Згодом в однієї учениці виявили норовірус — кишкову інфекцію, викликану вірусом Норфолк (Норуолк, Norwalk virus), який належить до РНК-мікроорганізмів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися