У Києві під Радою йде протест проти законопроекту про російську мову в школах

У законопроєкті депутат партії "Слуга народу" Максим Бужанський пропонує продовжити навчання в школах російською мовою до 2023 року.

Близько тисячі активістів, які протестують під будівлею Верховної ради проти законопроєкту депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського про продовження здобуття середньої освіти російською мовою. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У законопроєкті пропонується продовжити навчання в школах російською мовою до вересня 2023 року замість 2020. Також документ зменшує обсяг української мови: замість 80% буде 20% - у п'ятому-восьмому класі, 40% - в дев'ятому, 60% - у старших класах.

Протестувальники розташувалися на площі Конституції з плакатами в руках, на яких написано "Мерзенний Зебил Бужанський! Хочеш російський світ? Нах в Донецьк""Гниди, не чіпайте мою мову" та інші.

У мітингу беруть участь фракція "Європейська солідарність" з колишнім Президентом Петром Порошенком, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Національний корпус" та інші.

На мітингу присутні поліція, обстановка спокійна.

Раніше "Коментарі" розповіли на чому заробляє народний депутат України від "Опозиційного блоку – За життя" Вадим Столар.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися