В Києві втретє за місяць пересадили серце

Медики висловили окрему подяку родині донорки, яка погодилася на пересадку

В ніч на 6 жовтня у Київському Інституті серця Міністерства охорони здоров’я провели операцію з пересадки серця. Це третя успішна операція з трансплантації цього надважливого органу на останній місяць. Про це повідомили у пресслужбі Інституту.

 "Сьогодні вночі було врятовано життя 62-річного чоловіка завдяки донору, яким стала 38-річна жінка. Дякуємо всім причетним за те, що в Україні тепер є можливість дарувати нове життя кожному, хто чекає "своє" серце" — йдеться у повідомленні.

Медики висловили окрему подяку родині донорки, яка погодилася на пересадку.

Як писали "Коментарі", 27 вересня у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. академіка О. Ющенка лікарі вилучили органи  38-ми річного чоловіка після згоди родичів. Четверо пацієнтів, троє з яких - діти, отримали серце, нирки та печінку.

Серце отримала 13-річна дівчинка, що перебуває  в реанімації в ДУ "Інститут серця  МОЗ України", 2 нирки отримали маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", а печінку трансплантують молодій 19-річній дівчині у приватній клініці. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися