У Києві виділили грошову допомогу ветеранам бойових дій на Донбасі

Скільки грошей та на які цілі виділили з бюджету

У Києві виплатять одноразову адресну матеріальну допомогу ветеранам бойових дій на Донбасі. Про це розповіла повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда, передають "Коментарі".

Київські депутати підтримали виділення коштів киянам з інвалідністю, які брали участь у бойових діях на Донбасі. Гроші мають цільове призначення — закупівлі спеціально обладнаних до потреб людей з інвалідністю легкових автомобілів.

З бюджету столиці завдяки ініціативі мера Києва Віталія Кличка профінансують матеріальну допомогу для шістьох ветеранів бойових дій. "Деякі кияни-учасники антитерористичної операції втратили кінцівки або їхні частини під час бойових дій на сході України. Це активні, молоді люди, які прагнуть вести звичний спосіб життя, вільно пересуватися та мати можливість заробляти кошти власною працею", — сказала заступниця мера столиці Марина Хонда.

Вона наголосила, що такий проєкт вперше в Україні реалізують у Києві. Кошти у розмірі 490 тисяч гривень на одну особу не можуть бути використані на інші цілі. Придбаний спеціальний транспорт поверне ветеранів бойових дій до нормального життя, зробить незалежними та мобільними, впевнені в мерії. Супроводжувати увесь процес придбання спеціальних автомобілів буде Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

Нагадаємо, у Києві закінчилось голосування за Громадський бюджет. Цього разу проголосувала рекордна кількість людей. Голосували в додатку "Київ цифровий", де можна було обрати улюблений проєкт у кілька натискань. Крім того, можна було легко поділитись ним зі знайомими. Окрім того, з’явилась нова функція — можливість віддати 10 голосів, віддавши один за кожну тематику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва на наступний рік складатиме близько 65 мільярдів гривень. Пріоритетом у бюджеті буде освіта — це майже третина усіх витрат. На другому місці — медицина, на третьому — розвиток транспортної сфери у Києві.

Читайте також, що на турботу про киян та пільги влада столиці направить мільярди гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися