На турботу про киян та пільги влада столиці направить мільярди гривень

Депутати міськради затвердили соціальну програму на три роки

Київська міська рада затвердила нову програму "Турбота. Назустріч киянам" на 2022-2024 роки. За відповідне рішення проголосували 93 депутати, інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Нова соціальна програма отримає фінансування на наступні три роки у сумі 11 мільярдів 345,4 мільйонів гривень, з них майже половина коштів буде направлена на компенсацію пільгового проїзду по Києву.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, пріоритетами програми будуть соціальна підтримка киян, додаткові соціальні гарантії учасникам бойових дій на Донбасі та членам сімей загиблих військових, підтримка дітей та дорослих із інвалідністю, оздоровлення мешканців столиці пільгових категорій, компенсація проїзду та інші пільги.

На виконання програми "Турбота. Назустріч киянам" передбачені такі бюджети:

— на 2022 рік — 3 мільярди 686 мільйонів гривень, з них 1 мільярд 696,1 мільйонів гривень направлять на компенсацію проїзду для 990 тисяч киян пільгових категорій;

— на 2023 рік 3 мільярди 787 мільйонів гривень, з них 1 мільярд 785,984 мільйонів гривень — кошти компенсації пільгового проїзду;

— на 2024 рік — 3 мільярди 873 мільйонів гривень, з них 1 мільярд 880,640 мільйонів гривень на компенсацію пільгового проїзду.

Програму "Турбота. Назустріч киянам" доповнили додатковим грошовим забезпеченням за утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, створенням мережі центрів із надання соціальних і реабілітаційних послуг для осіб із інвалідністю та спеціалізованого закладу психоневрологічного профілю для осіб із інвалідністю. Окрім того, у Києві планують створити мережу центрів з надання соціальних і реабілітаційних послуг для розвитку дітей та осіб з інвалідністю з тяжкими фізичними та психологічними вадами.

Нагадаємо, у Києві закінчилось голосування за Громадський бюджет. Цього разу проголосувала рекордна кількість людей. Голосували в додатку "Київ цифровий", де можна було обрати улюблений проєкт у кілька натискань. Крім того, можна було легко поділитись ним зі знайомими. Також з’явилась нова функція — можливість віддати 10 голосів, віддавши один за кожну тематику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва на наступний рік складатиме близько 65 мільярдів гривень. Пріоритетом у бюджеті буде освіта — це майже третина усіх витрат. На другому місці — медицина, на третьому — розвиток транспортної сфери у Києві.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися