Рекордні ціни на газ: Чи варто чекати зростання тарифів у Києві

Депутати Київської міської ради прийняли рішення, яке дозволяє розв'язати проблему тарифів на опалення

Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні 7 жовтня ухвалили рішення, яке дозволяє не допустити зростання тарифів на опалення в даному сезоні. Про це стало відомо з трансляції засідання депутатів.

Відомо, що Київрада розглянула бюджетні зміни й збільшила капітал комунального підприємства "Київтеплоенерго", це рішення підтримали 98 обранців. За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва, рішення є одним з антикризових кроків в інтересах жителів міста.

Він зазначив, що тепер можна буде забезпечити старт опалювального сезону і не допустити зростання тарифів на тепло для населення. У столиці минулого тижня вже почали підключати опалення в лікарнях, школах і дитсадках.

Нагадаємо, що для жителів столиці різко зросли тарифи на газопостачання на жовтень 2021 року - приватні компанії-постачальники підвищили місячні ціни на блакитне паливо. Річні ж плани не змінилися і є більш вигідними. Про це стало відомо з даних на сайтах компаній.

Компанія "Кіевгазенерджі" підвищила ціну на газ у жовтні до 30,50 гривень за кубічний метр, у вересні вони продавали блакитне паливо по 19,80 гривень. Клієнтам компанії "ТАС Енергія країни" доведеться заплатити 30,06 гривень за кубометр, ціна у вересні становила 20,96 гривні. Місячний тариф компанії "YASNO" становить 12 гривень за кубометр на жовтень. Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річний. Компанії встановили річні ціни в середньому по 9 гривень за кубометр газу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися