У київському парку відкрили новий фонтан (ФОТО)

Особливість фонтану - рельєфні тактильні таблички для людей з порушеннями зору

Столичний парк "Володимирська гірка" тепер прикрашає новий фонтан, який є 3D-мініатюрою великої київської пам'ятки — фонтану Архистратига Михаїла. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

picture

Головна деталь цього фонтану — рельєфні тактильні таблички для людей з порушеннями зору. За словами заступника голови КМДА Марини Хонди, дана скульптура є продовженням інклюзивного туристичного маршруту, який був започаткований минулого року. Люди з вадами зору зможуть дізнатися інформацію про фонтан завдяки спеціальним табличкам Брайля. Крім того, скульптура є тактильною, що дозволить людям буквально "побачити руками" цей фонтан.

picture

Крім цього, як відзначає Марина Хонда, скульптура має також і туристичну привабливість. Її спеціально обладнали QR-кодом, щоб городяни та туристи могли просканувати код і дізнатися більш детальну інформацію про цей фонтані. Там же буде подана інформація в форматі жестів, щоб люди з порушенням слуху могли ознайомитися з пам'яткою.

picture

У найближчі пару місяців в місті планують відкрити ще дві скульптури: велосипедно-пішохідного моста і будівлі Київської міської державної адміністрації.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував своїх читачів, що в Києві встановили незвичайний артоб'єкт. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, як проходить ремонт "Стежки здоров'я" в столичному парку. Зараз йде етап підготовки майданчиків для установки спортивних тренажерів. Подробиці читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися