Киянка шукає новий будинок для 33 своїх собак

Багато хто з чотирилапих став інвалідам через людську жорстокість

Власниця імпровізованого міні притулку для собак-інвалідів киянка Світлана Безсмертна шукає новий будинок для своїх вихованців. Про це розповіли Подробиці live у своєму репортажі.

У жінки 33 собаки, 12 з яких - з інвалідністю. В основному у чотирилапих - травми хребта, з-за чого сім з них пересуваються на спеціальних візках. Світлана вже шість років реабілітує таких звірят, і деяким вдалося відновити рухову активність.

"Це собаки, у яких задні кінцівки нечутливі, з-за цього вони пересуваються на спеціальних візках, призначених для пробіжки. У цих візках знаходиться собачий санвузол. Таким тваринам потрібен регулярний догляд", - пояснює Світлана.

Більшість тварин у притулку постраждали від жорстокості людей. У всіх чотирилапих своя історія: одного викинули з машини, інший пережив найважчі операції.

"У нас є собака зі спінальною ходьбою і собака з Миколаєва - прекрасна Лінда. Її розстрілювали з рушниці дробом взимку під Миколаєвом. Дівчинка два тижні повзла до людей, волочачи задні кінцівки за собою. Зараз вона відновилася і навіть стрибає через вазони." - розповіла жінка.

Зараз Світлана перебуває на реабілітації вдома, серед своїх улюбленців. Песикам добре в притулку, але жінка вважає, що вони, як діти, а значить кожному з них потрібен власний будинок з власними мамою і татом. Про своїх підопічних вона регулярно розповідає на своїй сторінці в Facebook.

Раніше "Коментарі" розповіли про відкриття парку мрії в Києві.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися