Перед самітом Україна - ЄС в Києві зіпсували борди зі зверненням журналістів незаконно закритих медіа

Напередодні саміту Україна - ЄС у Києві зіпсували банери, в яких журналісти незаконно закритих медіа звернулися до закордонних гостей

Напередодні саміту Україна - ЄС, який відбувся сьогодні, 12 жовтня, в столиці були зіпсовані білборди зі зверненням до зарубіжних учасників від журналістів незаконно закритих українських медіа. Про це повідомляє кореспондент в ефірі "Першого Незалежності".

Відомо, що на плакатах, які були встановлені на шляху проходження гостей саміту, був заклик звернути увагу на ситуацію зі свободою слова в Україні і на порушення журналістських прав. Внизу білбордів були логотипи українських ЗМІ, зокрема, "112 Україна", "NEWSONE", "ZIK", "Перший Незалежний", "Шарій.net" і "Країна", які потрапили під санкції РНБО.

На білбордах був напис: "Журналісти незаконно закритих ЗМІ закликають вас підняти питання загроз свободі слова в Україні".

Відзначається, що банери були пошкоджені, простоявши на дорогах менше доби.

До слова, журналісти також провели на Бориспільській трасі, по якій слідували учасники саміту Україна-ЄС масштабну акцію, щоб привернути увагу заруюежних гостей до проблеми свободи слова в країні. Учасники мітингу прийшли із заклеєними ротами, демонструючи, що в Україні утискають роботу деяких ЗМІ.

Нагадаємо, що в лютому 2021 року Володимира Зеленського підписав указ про введення рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування санкцій проти кількох українських ЗМІ.

Раніше видання "Київ. Коментарі" повідомляло, що за літо в Києві КП "Київреклама" демонтувала 7038 конструкцій, що не відповідають Правилам розміщення зовнішньої реклами та вивісок. Це понад 100 конструкцій в день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися