У Києві розвиватимуть інфраструктуру на Лівому березі Дніпра

Перенесення акценту розвитку міста з правого на лівий берег Дніпра має стати поштовхом до подальшої децентралізації

Розробники проєкту Генерального плану міста Києва розглянули створення нових зон ділової та культурної активності, а також спеціалізованих центрів. Про це з посиланням на "Київгенплан" повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Проєкт Генплану Києва передбачає розвиток лівобережної частини міста: створення якісної офісної інфраструктури та багатофункціональних ділових комплексів, які обслуговуватимуть жителів найближчих районів.

За словами начальника КО "Київгенплан" Сергія Броневицького, створення нових центрів загальноміського значення, а також перенесення акценту розвитку Центру з правого на лівий берег Дніпра має стати поштовхом до подальшої децентралізації міста.

"Завдяки цьому утворюються нові зони стрімкого економічного зростання за межами історичного центру, посилиться конкурентоспроможність і самодостатність районів міста, підвищиться рівень комфорту життя шляхом наближення інфраструктури та робочих місць до місць розселення киян (ініціатива "Центр поруч з будинком"), зменшиться навантаження на історичний центр", – пояснив Броневицький.

Нагадаємо, в Києві планують відновити Синє озеро і прикрасити парк біля нього: в найближчі два тижні почнуться дослідження синього озера і його обміління.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися