У Києві помер директор ЧАЕС під час катастрофи 1986 року Брюханов

У столиці пішов їх життя перший директор Чорнобильської АЕС Віктор Брюханов

У Києві пішов з життя перший директор Чорнобильської атомної електростанції Віктор Брюханов, який очолював ЧАЕС під час катастрофи 26 квітня 1986 року. Про це повідомили на офіційній сторінці підприємства в Facebook.

Відомо, що Брюханов помер 13 жовтня у віці 85 років. Останнім часом він проживав в Києві, колектив Чорнобильської АЕС висловив щирі співчуття рідним і близьким відомого атомника. Віктор Брюханов був засуджений після аварії на ЧАЕС разом з головним інженером Миколою Фоміним і заступник головного інженера Анатолієм Дятловим.

Офіційна версія СРСР, що Дятлов, Брюханов і Фомін є головними винуватцями й відповідальними за аварію на ЧАЕС неодноразово піддавалася критиці та сумнівам з боку вчених.

Нагадаємо, що навесні 2021 року у столиці на Лісовому кладовищі невідомі вандали пошкодили могилу заступника головного інженера Чорнобильської атомної електростанції Анатолія Дятлова, якого звинувачували у катастрофі 1986 року.

Напередодні 35-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС блогер вирішив відвідати могилу Анатолія Дятлова, який керував фатальним випробуванням в ніч на 26 квітня 1986 року. Він зазначив, що швидше за все, пам'ятник на могилі Дятлова був пошкоджений вандалами, оскільки його верхня частина разом з портретом Дятлова була прикручена поверх старої конструкції.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися