У Київській області заборонили приносити на цвинтарі штучні квіти

У міській раді Фастова було прийнято рішення про заборону розміщення пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику на території кладовищ, меморіальних комплексів, пам'ятних знаків. Про це повідомляє видання "Моя Київщина", посилаючись на рішення Фастівської міськради.

За словами джерела, головна мета відмовила від штучних квітів — це збереження навколишнього середовища, шляхом зменшення кількості відходів пластика.

На території кладовищ повинні бути встановлені відповідні інформаційні стенди про заборону розміщення пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів. Також будуть звертатися до релігійних організацій, які працюють на території Фастівської територіальної громади, з проханням розповідати вірянам про шкідливий вплив штучних квітів.

Як повідомляють "Коментарі", штучні квіти є дуже небезпечними для екології. Вироби починають шкодити вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти.

Як правило, більша частина пластикових вінків, квітів та інших ритуальних товарів, що не потрапляє на сміттєві полігони. Їх спалюють. Під час цього виділяються численні токсичні речовини, що загрожують здоров'ю (провокують рак і захворювання дихальних шляхів).

Крім того, як відомо, пластик розкладається протягом 100 років.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що скандал з мега-кладовищем і крематорієм під Борисполем дав результати. На протести місцевих жителів відреагувала обласна влада. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві в парку відкрили пам'ятний знак на честь лідера українських націоналістів Степана Бандери. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися