Скандал із мега-кладовищем та крематорієм під Борисполем дав результати

На протести місцевих мешканців відреагувала обласна влада

Поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль" не будуть будувати ані кладовище з крематорієм, ані колумбарій із меморіальним комплексом. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної державної адміністрації.

У Київській облдержадміністрації повідомили, що будівництво крематорію та кладовища поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль" передбачалося планом території в межах Вишеньківської сільської ради. Цей документ був затверджений розпорядженням голови Бориспільської районної державної адміністрації №485 від 20 жовтня 2020 року. Майже через рік цей наказ скасував голова Київської ОДА Василь Володін. Відповідне розпорядження №619 він підписав 1 жовтня 2021 року після численних звернень голів громад і громадськості.

"Мега-кладовища та крематорію на території Бориспільского району не буде. Розпорядження голови РДА №485 від 20 жовтня 2020 року, яке дозволяло реалізацію "штучного" проєкту, мною скасовано", — заявив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Раніше представники громад Бориспільського району виступили проти будівництва в межах сіл Петропавлівське та Мартусівка меморіального парку площею 250 гектарів із крематорієм і кладовищем на один мільйон поховань. 

Нагадаємо, у місті Тетіїв, що в Київській області, планують збудувати нове кладовище. Площа ділянки становить 3,2 гектари, адже на двох наявних кладовищах вже бракує місць для поховань. Місцеве комунальне підприємство вже замовило облаштування під'їздів до майбутнього цвинтаря та стоянку.

Портал "Коментарі" також повідомляв, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки".

Понад 10 років у столиці точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися