У Києві забудовник знищує особняк, в якому мешкав Ісак Бабель (Фото)

У центральній частині столиці руйнують знаменитий історичний особняк

У центральній частині української столиці на бульварі Тараса Шевченка забудовник руйнує історичний особняк, де колись жив видатний письменник Ісак Бабель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив краєзнавець Антон Короб.

За його словами, забудовник руйнує колишній особняк першого директора дерматологічної клініки Університету Святого Володимира Людвіга Горецького на бульварі Тараса Шевченка, 4-Б. Вже кілька років триває реконструкція готелю "Санкт-Петербург" із надбудовою трьох поверхів, які з вуличного фасаду замаскували як мансардний дах.

Будівля була збудована у 1901 році, вона витримала бомбардування військ більшовиків у січні 1918 року.

Нагадаємо, що нещодавно депутати Київської міської ради віддали під реконструкцію садибу кінця XIX століття на вулиці Борисоглібська, 15А у Подільському районі столиці. На цьому місці збудують багатофункціональний торгово-офісний центр.

З його слів, історичну садибу вже обнесли будівельною сіткою. Така сама процедура була довкола садиби Барбана, яку знесли нещодавно на вулиці Обсерваторія. Ділянку на п'ять років передали Валентині Даргель для реконструкції та експлуатації будинку під офісні приміщення.

Цей будинок був збудований у 1899 році за проектом київського архітектора Миколи Гардіна. Згідно з наказом Мінкульту від 2010 року будинок є пам'яткою архітектури та містобудування.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

26 жовтня 2021, 12:48

Без зели ничего уже в этом городе не происходит.

Стас

26 жовтня 2021, 12:26

Зеля, а причем здесь Зеля если Виталик - пеалик?

Зеля

26 жовтня 2021, 11:26

Зеля - хуйло!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися