У Києві може подорожчати проїзд у громадському транспорті до 12 гривень - думки експертів

У столиці можуть підняти вартість проїзду у громадському транспорті. Чи є потреба для цього? Це питання обговорювалося на пресконференції, в якій брали участь директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко, експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов та експерт громадської компанії "Європатруль" В'ячеслав Коновалов.

Володимир Назаренко зазначив, що ще минулого року собівартість проїзду у маршрутних таксі коштувала від 12 до 15 гривень. Вже сьогодні ці ціни підвищилися приблизно на 25%.

"Тут друге питання. Якщо поставити таку ціну, хто їздитиме?", зазначає Назаренко.

На думку Дмитра Беспалова, у столиці потрібно розвивати проїзд у транспорті абонементами. Експерт також наголосив, що сам він за дорогий проїзд, який, можливо, перевищував би 20-30 гривень. Проте водночас і за дуже вигідні квартальні та річні абонементи.

"Зараз річний абонемент на проїзд у Києві коштує дорожче, ніж у Празі, хоча транспортна система Праги на порядок краща, ніж у Києві", - заявив Беспалов.

Також експерт вважає, що столиця ризикує втратити громадський транспорт, оскільки інфраструктура недофінансована. Щодо подорожчання проїзду в найближчому майбутньому, Беспалов зазначає, що максимум його зможуть підняти з 8 до 12 гривень.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що Київ останнім із великих міст змушений підвищити вартість проїзду. Столиця змушена вдатися до такого кроку заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Києві незабаром планують підняти вартість разового проїзду у громадському транспорті та метрополітені. Детальніше читайте у матеріалі на нашому сайті.

Читайте также