Кияни пропонують перейменувати проспект та бульвар у місті

Ці дві вулиці пропонують назвати на честь двох визначних українських композиторів

На сайті електронних петицій міста Київ з'явилася пропозиція від місцевого жителя щодо того, щоб дати проспекту Маяковського та бульвару Перова нові назви.

Автор петиції пропонує перейменувати проспект Володимира Маяковського на проспект Семена Гулака-Артемовського та бульвару Перова на бульвар Максима Березовського.

"З огляду на той факт, що ці дві вулиці фактично утворюють собою єдину автодорогу, логічно їх називати на честь двох видатних українських композиторів", - пише автор.

Киянин підкреслив у своїй петиції, що великі вулиці столиці досі носять імена російських митців, які іноді навіть не мають жодного відношення до України та, власне, Києва, тоді як деякі досить відомі імена несправедливо забуті столицею України.

На цей момент петиція зібрала 29 підписів із необхідних 6 000.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що У столиці сквер хочуть назвати на честь українського актора, який став уособленням незламного духу українського козацтва. Плюс до всього, він проживав у будинку, розташованому неподалік цього місця. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що кияни хочуть, щоби влада збільшила кількість вагонів у поїздах метрополітену з п'яти до шести. Це значно зменшить натовп у вагонах. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Читайте также