У столиці сквер хочуть назвати на честь українського актора

Громадські обговорення триватимуть до грудня поточного року

Київському скверу, розташованому в Деснянському районі міста, планують надати назву видатного українського актора Леся Сердюка. Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

За словами депутата Київської міської ради, члена постійної комісії з бюджету та соціально-економічного розвитку Ігоря Опадчого, статус скверу земельній ділянці по вулиці Кубанської України 27,31 було надано ще у 2019 році. Однак назви в нього немає досі.

Цей сквер хочуть назвати на честь відомого українського актора Леся Сердюка. Видатний актор став уособленням незламного духу українського козацтва. Плюс до всього, він проживав у будинку, розташованому неподалік цього місця. Як зазначає Ігор Опадчий, Лесю Сердюк він є не лише визначною історичною фігурою для нашої країни, а й безпосередньо частиною історії міста Києва.

Громадські обговорення триватимуть до 18 грудня 2021 року. Потім буде ухвалено остаточне рішення про присвоєння імені скверу. В обговоренні може взяти участь кожен мешканець Києва.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у Святошинському районі відкрили сквер. В оновленому парку з'явився пам'ятний знак святошинцям, котрі загинули в АТО на Сході України. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що в одному з районів Києва планують зробити новий сквер. Його планують облаштувати по вулиці Калнишевського, 4. Рішення вже зареєстроване у міськраді. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися